Ostatnio bardzo popularne stały się lokale, gdzie oprócz tradycyjnego menu serwuje się gościom piwa wytwarzane właśnie w tym miejscu. Piwa rzemieślnicze w pubie to temat bardzo nowatorski. Do tej pory przeważnie opierano się na produkcji zewnętrznej. Ostatnimi czasy wszystko zaczyna się zmieniać. Klienci są bardziej wybredni i oczekują świeżości. Przykładem takiego lokalu może być Stary Browar Rzeszowski. Pierwszy mini browar usytuowany jest przy Rynku Starego Miasta. Ważenie piwa nie jest zajęciem zbyt prostym. To piwowar decyduje o smaku swojego produktu. Jeśli lokal posiada piwa, które smakują niepowtarzalnie, to właśnie dlatego, że ważone ono jest według autorskich receptur. A jeśli to połączone jest z pasją do wytwarzania piwa, to możemy mówić o samorealizacji i jest to droga do twórczej ekspresji. Osobiście uważam za bardzo pozytywne zmiany na polskim rynku piwowarskim. Życzę sobie, żeby klient miał zawsze możliwość wyboru pomiędzy produktem seryjnym, a wyjątkowym wytworem charakterystycznym tylko dla danego regionu i lokalu.